top of page

GÄSTGIVERIET

Kinnsta Gästgivargård är ett av de äldsta gästgiverierna i Västmanland! Det finns dokumenterade gästgivare från 1730-1826 men det sägs att det kan vara äldre än så. På bilden så ser ni en bild från förr.

När Gästgivargården var i sina största glansdagar ska det ha funnits upp till 11 pigor och 2 drängar här.

En prost vid namn Munktell som verkade här i Sevalla under 1816-1821 skrev dagbok och i den nämner han vårt gästgiveri ett antal gånger.

 

Vi har även hört att vår källare användes som fånghåla under tiden då fångtransporter skedde längs vägarna här i bygden och att de tog sin vila här på gästgiveriet. Det ryktas att självaste Lasse-Maja ska ha suttit inspärrad i vår källare under ett av fångtransporternas stopp, möjligtvis på väg till Örebro Slott där Lasse_Maja hölls fången. På detta påstående finns tyvärr inga bevis men visst vore det spännande om så var fallet, så vi väljer att tills motsatsen bevisats att tro på den hörsägnen! 

Jag är så stolt och glad över att få hålla kurser i mitt härliga gamla bondkök här på vår gård i Kinnsta! Vill du också se mer av gården samtidigt som du jobbar fram vackra blomsterarrangemang? Kika in mina kurser i menyn.

bottom of page